Seguim en la contínua millora del nostre centre.  En aquestes imatges podeu veure com ha quedat el menjador escolar després de les últimes reformes.

El nostre menjador  és un espai educatiu on es fomenten valors tan importants com el companyerisme, el respecte o la tolerància. A més, l’alumnat rep una formació en hàbits d’higiene  i menjar  saludable.

No podem oblidar que el menjador escolar és un servei educatiu complementari al col·legi , i com a tal, atén també a la promoció d’objectius tan importants com:

Educació per a la salut:
* Fomentar i desenvolupar hàbits personals d’higiene i bona alimentació com a base d’una correcta educació per a la salut.
* Posar en pràctica normes higièniques i sanitàries estudiades en classe, adquirint hàbits d’higiene personal abans, durant i després dels menjars.
* Mantenir un comportament correcte en la taula.
* Valorar la importància d’una dieta equilibrada.
* Iniciar-se en hàbits alimentaris saludables apropiats a la seua edat.

Educació per a la convivència:
* Adquirir i posar en pràctica hàbits de convivència i cooperació en les tasques comunes.
* Despertar en els alumnes l’esperit de cooperació, implicant-los, segons les seves possibilitats, en tasques de servei de menjador.
* Fomentar el companyerisme i les actituds de respecte i tolerància cap a tots els membres de la comunitat escolar.
* Aconseguir un ambient sense molt de soroll, evitant crits i dialogant de forma distesa.
* Cuidar i respectar els locals, mobiliaris i utensilis d’ús comú.

Educació per a l’oci:
* Crear hàbits i proporcionar estratègies per a la utilització correcta del temps lliure.
* Planificar activitats d’oci i temps lliure que contribueixen al desenvolupament harmònic de la personalitat i al foment de la participació, el companyerisme, el respecte i la tolerància.

Educació integral de la persona:
* Fomentar l’alimentació adequada per respecte a la dimensió física de la persona.
* Valorar l’aliment com un regal, una necessitat que no tots els xiquets/joves tenen coberta.
* Fomentar l’agraïment a Déu per l’aliment de cada dia. (benedicció de la taula)
* Fomentar el reconeixement del treball realitzat per les diferents persones perquè ells puguin gaudir d’aquest menjar. (cuinera/mare/pare/àvia,…).
* Valorar el moment dels menjars tant en àmbit escolar com familiar, com un espai privilegiat per a la comunicació, entorn de la taula i també com un signe d’acolliment a les altres persones.

 Educació en els bons hàbits:

* Usar adequadament els coberts.
* Fomentar en bon comportament de la taula.
* Complir totes les mesures de protecció enfront de la COVID-19.

#FentColeFemFàtima #FàtimaSueca #MenjadorEscolarEducatiu

Eduquem amb il·lusió!

A la nostra pàgina pots descobrir tot el que oferim al nostre col·legi

https://fatimasueca.es





Traductor web »