L’APRENENTATGE DE LA LECTOESCRIPTURA

𝐋𝐀 πˆπŒππŽπ‘π“Γ€ππ‚πˆπ€ 𝐃𝐄 𝐋𝐀 𝐋𝐄𝐂𝐓𝐔𝐑𝐀 𝐈 𝐋’π„π’π‚π‘πˆππ“π”π‘π€ π—˜π—‘ π—˜π—Ÿ 𝗠Ó𝗑 π—”π—–π—§π—¨π—”π—Ÿ 𝗑𝗒 𝗛𝗔 π—–π—”π—‘π—©π—œπ—”π—§β€¦ 𝐄𝐋 𝐐𝐔𝐄 𝐒Í 𝐐𝐔𝐄 𝐇𝐀 π‚π€ππ•πˆπ€π“ (𝐈 ππŽπ’π’πˆππ‹π„πŒπ„ππ“ 𝐄𝐍𝐂𝐀𝐑𝐀 𝐇𝐀 𝐃𝐄 π‚π€ππ•πˆπ€π‘ πŒΓ‰π’) É𝐒 𝐋𝐀 πŒπ€ππ„π‘π€ 𝐃’π€π‚πŽπŒππ€ππ˜π€π‘ 𝐀𝐋𝐒 π—πˆππ”π„π“π’/𝐄𝐒 𝐄𝐍 𝐀𝐐𝐔𝐄𝐒𝐓 ππ‘πŽπ‚Γ‰π’ 𝐃𝐄 πƒπ„π’π‚πŽππ‘πˆπŒπ„ππ“ 𝐈 𝐀𝐏𝐑𝐄𝐍𝐄𝐍𝐓𝐀𝐓𝐆𝐄.

Des d’infantil entenem el procΓ©s d’aprenentatge de la lectoescriptura com un procΓ©s natural que s’ha d’acompanyar, tenint present en tot moment que cal afavorir entorns preparats que facen sorgir l’interΓ©s i la motivaciΓ³ dels xiquets/es.

Al llarg del dia hi ha moltes oportunitats per treballar el llenguatge:

1. A l’assemblea passen moltes coses.
Γ‰s un moment de grup, on a poc a poc, anem construint significats. El llenguatge oral i escrit es vinculen i serveixen per a deixar constΓ ncia dels nostres acords, de les nostres normes…
L’assemblea Γ©s un moment social on el llenguatge oral i l’escrit juguen el paper de mediadors.

2. Moments de lliure circulaciΓ³.
L’espontaneΓ―tat dels xiquets/es, la prΓ²pia naturalitat permet que sorgisca el desig i l’emociΓ³ d’aprendre i familiaritzar-se amb el mΓ³n de les paraules.

3. Lectura de contes.
Durant el tancament de la sessiΓ³, aprofitem per a llegir algun conte. Els xiquets/es acostumen a demanar els mateixos contes i n’hi ha qui ja se’ls saben de memΓ²ria. Quan aixΓ² es produeix aquests xiquets/es intenten relacionar el que recorden amb el que estΓ  escrit.
Els llibres que sols contenen imatgesΒ πŸ–ΌΒ tambΓ© ajuden a activar processos de lectura.

Per finalitzar dir que l’important Γ©s que els xiquets i xiquetes visquen aquest procΓ©s de la lectoescriptura com una manera de jugar… en aquest cas, jugant amb les lletres, paraules, contes…

#FentColeFemFΓ tima #FΓ timaSueca #LectoEscriptura #Infantil

Eduquem amb ilΒ·lusiΓ³!

A la nostra pΓ gina pots descobrir tot el que oferim al nostre colΒ·legi


https://fatimasueca.es
Traductor web Β»